Hvad har kage og jobjagt med hinanden at gøre?

Kage for jobTjabum… ikke som sådan noget, og så alligevel. For nogle uger siden smed jeg et opslag på Facebook og LinkedIn. Opslaget gik ud på, at jeg havde opsagt min stilling og var på jobjagt, og at hvis nogen kendte nogen, som kendte nogen, som måske turde binde an med mig, så hørte jeg meget gerne om det. Se opslaget på min LinkedIn-profil.

Den slags opslag, har de fleste af os set utallige af på diverse sociale medier, så hvorfor overhovedet gøre det? og hvorfor i alverden lokkede jeg med, at hvis man kom med et tip, som gav mig mit næste job, så gav jeg en kage til 20 personer?

Det korte svar på begge spørgsmål er: Fordi det giver mig en mulighed for at vise hvem jeg er og hvad jeg kan. De sociale mediers natur bygger på tanken om netværk og relationer. Det handler ikke kun om de mennesker du kender, men også om dem de kender og så fremdeles. For at opnå et godt reach på sine social media opslag skal de være anderledes, underholdende, interessante eller have nyhedsværdi – de skal være delværdige, så dine venner, connections eller følgere har lyst til også at sende dem videre i den virale verden.

Hånden på hjertet: Hvilket opslag tænker du ville ha’ størst chance for at vække din opmærksomhed på din væg – i konkurrence med sjove kattebilleder og venindens nyfødte baby?
Jeg søger job indenfor kommunikation og markedsføring
eller
“Spark døren ind til mit nye job – og vind en kage”?

Udover, at det gav mig mulighed for, at vise, at jeg forstår de sociale mediers natur, viste mit opslag også hvordan jeg skriver når jeg er på slap line. Min personlige lidt skæve stil, og min evne til at tænke anderledes og lege med ordene. Det viser også lidt om hvem jeg er og hvad jeg laver når jeg ikke arbejder (ja det sker faktisk). Jeg får nemlig afløb for en del af min kreativitet og skævhed, ved at lave anderledes, flotte og velsmagende kager – det er også mig.

Nå men fik du så et job ud af det måske? spørger skeptikeren, og viser han ikke har forstået hvad øvelsen gik ud på. Bevares… det havde da været übercool hvis jeg havde været så heldig lige at støde på en som havde det perfekte job til mig lige nu, men det havde jeg nu ikke regnet med. Målet var, at sætte en masse skibe i vandet – at gøre mit netværk klar over, at de meget gerne må holde øjne og ører åbne og sprede ordet. Jo flere skibe sat i vandet – jo større chance for, at det helt rigtige når i havn.

Hvis jeg havde været indstillet på at hive mine unger op med rode og flytte til Sjælland, var der skam et par konkrete jobtilbud blandt de fine tilbagemeldinger og gode kontakter, men jeg vælger at tro på at Midt- og Østjylland også byder på drømmejobs og at et af dem har mit navn på.

Hvad så med dig?

Ja hvad kan netop du så bruge mine erfaringer til? Skal vi nu alle sammen til at udlove kager for nye jobs? Nej det skal vi bestemt ikke. Du skal vise hvad der er særligt ved lige netop dig og bruge det og det netværk du har.

Hvis du som jeg, er på jagt efter drømmejobbet, er der bestemt ikke noget galt i at gøre brug af dit netværk. Vis hvem du er. Gør opmærksom på, at du søger. Vær ikke for stolt til at bede folk om hjælp. Tro mig de vil gerne. JEG vil gerne! Du er velkommen til at søge mig om connection på LinkedIn og sende mig en hilsen om hvem du er, hvad du kan og hvad du søger, så skal jeg nok have øjne og ører åbne i MIT netværk.

Og er du ikke aktivt jobsøgende, så giv andre en hånd. Del det der opslag fra din gamle studiekammerat som mangler nye udfordringer. Måske er det netop dig som er vejen til det hun søger og måske får du en dag brug for hendes hjælp til noget? Måske til et nyt job? Måske bare til at lave en fantastisk kage?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>